Als coach het verschil maken in coronatijd

Cindy van Straten doet de laatste tijd veel aan wandelcoaching en krijgt een voldaan gevoel van het – al dan niet op afstand – begeleiden van haar kandidaten naar & in hun werk. Ze vertelt erover in deze blog.

Als coach het verschil maken in coronatijd.
Robert en zijn coach Cindy van Straten tijdens het wandelen.

“Robert, 27 jaar, is sinds augustus 2019 op contractbasis werkzaam bij de FIOD te Arnhem. Normaliter werkt hij 5 dagen per week op kantoor. Sinds medio maart werkt hij echter, vanwege het coronavirus, voornamelijk vanuit huis. Net voor de coronacrisis uitbrak is hij gestart met zijn opleiding tot opsporingsambtenaar. De afgelopen periode kende vele veranderingen voor Robert. Want naast corona en de opleiding, is hij eind maart ook nog eens op zichzelf gaan wonen en verhuisd naar een andere woonplaats.”

Het geeft mij veel voldoening om te ervaren dat ik als coach, zeker in deze periode, het verschil kan maken” (Cindy van Straten)

“Robert doet zijn werk thuis en combineert zijn werk met de studie tot opsporingsambtenaar. Af en toe komt hij nog op kantoor om het eerste deel van dossiervorming te kunnen doen. ‘We krijgen de documenten fysiek aangeleverd en voorzien ze van een sticker en nummer. Na het scannen kunnen we de digitale dossiervorming thuis doen’, vertelde Robert.”

“Robert is blij om in elk geval 1 dag uit huis te zijn. ‘Mijn jobcoach Cindy zie ik ook in coronatijd regelmatig. Aanvankelijk (video)belden we, maar al snel hebben we besloten samen af te spreken en te wandelen. En sindsdien plannen we 1x in de 2 weken een afspraak voor wandelcoaching.'”

“We kunnen op die manier, met inachtneming van de 1,5 meter regel, face-to-face contact hebben en dingen bespreken. Dat is voor mij veel fijner dan wanneer we steeds zouden moeten (video)bellen. ‘Het is goed om elkaar te zien, want nu ik zoveel thuiswerk merk ik dat ik het contact met anderen mis. Ik ben vlak voor de coronacrisis op mezelf gaan wonen en het kan best eenzaam zijn alleen thuis. Het is fijn dat mijn coach op deze manier invulling kan geven aan de begeleiding. Cindy helpt me bij mijn studieplanning, biedt me ondersteuning op sociaal vlak en als er iets geregeld moet worden is ze er voor me.'”

“Robert heeft zich in coronatijd met succes ontwikkeld: hij heeft zijn 1e examen van de opleiding behaald, is inmiddels beëdigd als ambtenaar FIOD en zijn contract wordt per augustus omgezet in een vast dienstverband.”

“Cindy en ik hebben al afgesproken te blijven wandelen, ook als de corona voorbij is. Want we zijn erachter gekomen dat het prima werkt om op deze manier actief aan de slag te gaan en samen mijn leerdoelen te bespreken” (Robert)

Jobcoach Tascha Kruzdlo en haar kandidaat Lionel zagen elkaar weer na 3 maanden. Even bijgepraat: het was druk op werk, maar alles ging goed! We zijn er niet alleen als het NIET goed gaat op werk.

Jobcoach Leo Bruggeman begeleidt, net als Tascha, mensen met een auditieve beperking. ‘Prima communiceren zo achter het scherm’, volgens Leo.

Wat een feest! Weer op pad en elkaar live ontmoeten. Het was een vrolijk weerzien voor jobcoach Theo Wassink en zijn kandidaat Levy. Ze gingen samen aan het werk bij het landbouwbedrijf waar Levy werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *