“IK BESLOOT DE HULP VAN JOBSTAP IN TE SCHAKELEN”

“Met behulp van Jobstap een baan!”

Tamara werkt sinds kort op de afdeling P&O van de Provincie Gelderland. Na een aantal negatieve ervaringen met sollicitaties besloot Tamara de hulp van Jobstap in te schakelen om een leuke baan te vinden.Via mijn moeder belandde het visitekaartje van Jobstap bij mij. Op haar werk hadden ze al ervaring met het aannemen van een collega via Jobstap. Zo besloot ik om contact te zoeken en te bekijken of zij mij ook aan leuk werk konden helpen.

Mijn talenten inzetten

Ik wil heel graag werken. Ik wil graag als volwaardig worden gezien en mijn talenten inzetten. Ik heb HBO Fiscaal recht gestudeerd. Ik zou het liefst een baan in die richting vinden, maar in dit vakgebied is het sowieso al lastig om aan een baan te komen. Daarnaast wordt er vaak veel van je gevraagd zoals overwerken. Dat is voor mij niet werkbaar.

Wensen besproken

Mijn wensen heb ik besproken met jobfinder Saskia. Zij is op zoek gegaan voor mij. Na een tijdje liet Saskia weten dat ik op gesprek mocht komen bij de Provincie Gelderland. Weliswaar een functie in een ander vakgebied (P&O), maar wel een organisatie die oprecht openstaat voor bijvoorbeeld Wajongers.

Kennismakingsgesprek

Het gesprek met o.a. Annette van de Provincie Gelderland was erg leuk. Het klikte meteen. Ze dacht ook met mij mee. Ze hadden nu geen plek voor iemand op de financiële afdeling, maar wel bij P&O. Op die afdeling kan ik de organisatie leren kennen en wie weet zijn er in de toekomst doorgroeimogelijkheden.

Omdat het werk nieuw voor mij was, mocht ik een middag proefdraaien om een beeld van het werk te krijgen. Ik mocht met 3 medewerkers mee kijken en de sfeer proeven. Ik vond het heel belangrijk om te ervaren of er een klik zou zijn met mijn toekomstige collega’s en begrip voor mijn situatie. In mijn vorige baan was dat niet altijd het geval, maar hier werd ik met open armen ontvangen.

Proefplaatsing

Na deze middag mocht ik starten met mijn proefplaatsing van 2 maanden. Helaas belandde ik na 2 dagen in het ziekenhuis en kon ik een aantal weken niet werken. Ik was bang dat ik de baan direct weer kwijt was. Gelukkig bleven we elkaar op de hoogte houden. Toen het weer beter ging, mocht ik opnieuw beginnen met mijn proefplaatsing. Dat was voor mij een fijn vooruitzicht!

Meedenken

Mijn werkgever denkt echt met mij mee. Ik kan altijd bij mijn collega’s terecht. Als mijn lichamelijke klachten toenemen dan kost het mij veel energie om op het werk te komen. Collega’s denken dan met mij mee en stellen bijvoorbeeld voor om dan een paar dagen vanuit huis te werken. Dat scheelt mij de reis naar kantoor en ik kan dan wat langer slapen. Ik wil alleen niet te veel afwijken van mijn ‘normale’ collega’s, hoewel thuiswerken tegenwoordig ook heel normaal is.

Jaarcontract

In juli heb ik een contract gekregen. Het is gebruikelijk om een contract van een half jaar te krijgen, maar ik heb meteen een jaarcontract gekregen. Dit geeft mij veel vertrouwen.Ik werk nu 18 uur, verdeeld over 3 dagen. Daarnaast werk ik ook nog 3 uur per week als vrijwilliger in een bejaardenhuis. Dat deed ik al voordat ik bij de Provincie Gelderland aan de slag ging. Ik vind het leuk om dat te blijven doen, ik heb intussen een leuke band met de ouderen opgebouwd.

Jobcoach

Als ik er behoefte aan heb, kan ik nog steeds bij mijn jobcoach Sjoerd terecht. Hij heeft het stokje van Saskia overgenomen toen de baan was gevonden. Ik kan veel bespreken met collega’s, maar sommige dingen zijn gemakkelijker om met Sjoerd te bespreken. Hij is objectief en staat buiten de organisatie. Mocht ik vastlopen, dan neem ik contact met hem op.”

Lees de ervaring van Provincie Gelderland hier.