WERKFITBEWEEGTRAJECT

Hét beweeg- en vitaliteitsprogramma dat mensen met een arbeidsbeperking of met afstand tot de arbeidsmarkt helpt om de stap naar duurzame inzetbaarheid te verkleinen!

Download de flyer WerkfitBeweegtraject
Meld je nu aan!

We starten eind oktober met de eerste groep. Maar wees gerust: ook na oktober kun je je nog aanmelden en in overleg op een later moment instromen.

Jobstap, Formupgrade en Sprong Arbeidsvitaliteit slaan de handen ineen in het WerkfitBeweegtraject dat dit najaar van start gaat. Dit programma is ontstaan vanuit de overtuiging dat een beweeg en vitaliteitsprogramma helpt om de slagingskans te vergroten op (re-)integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van sport en bewegen ga je aan de slag met persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Sociale vaardigheden
Beweging
Leefstijl
Persoonlijke begeleiding
Hogere slagingskans op (re-)integratie

VOOR WIE IS HET?

Heb jij een Wajongstatus of val je binnen het Doelgroepenregister? Of zit je misschien  in de WIA / ziektewet? En ben je gemotiveerd om met persoonlijke doelen aan de slag te gaan?

  • Meer zelfvertrouwen en energie;
  • Ervaringen delen en van elkaar leren in groepsverband;
  • (Door)ontwikkeling van sociale vaardigheden en contacten;
  • Oriëntatie en bemiddeling naar een werkervaringsplek;
  • (Arbeids)ritme opbouwen.

Onze arbeidscoach, beweegtrainer én leefstijlcoach begeleiden je hier graag in. 

HOE WERKT HET?

Je herkent jezelf in het profiel hiernaast en meldt je aan. En dan?

  • Je ontvangt een aanmeldbevestiging & gratis drinkfles;
  • In een startgesprek bespreek je jouw doelen en een plan van aanpak;
  • Gedurende 6 maanden ga je op vaste momenten aan de slag. Individueel & in een groep van max. 10 personen.
  • Maandelijks wordt de voortgang geëvalueerd: hoe gaat het?
  • Na 6 maanden ontvang je een WerkfitBeweeg-certificaat.

Zodra je het traject afsluit is duidelijk welk vervolg passend is: zowel op beweegvlak als (re)integratie naar werk.

GESCHIKT VOOR JOUW KANDIDAAT?

Ben jij arbeidsdeskundige bij het UWV of consulent bij een gemeente? Of misschien een moeder, broer of vriend van iemand die verder geholpen is met dit programma? We gaan hierover graag vrijblijvend in gesprek om erachter te komen hoe dit past bij de persoonlijke situatie.

Iedereen die meedoet kan het traject op zijn/haar eigen niveau succesvol afronden: daar zorgen we voor.

LEES DE NIEUWSTE BLOG

Bart Kobessen van Sprong Arbeidsvitaliteit vertelt over de eerste groepsles. Hoe verliep die?

“We zijn gestart met 6 deelnemers en verwachten de komende tijd nog wat instromers bij het WerkfitBeweegtraject 2019. Deze dag draaide echt om kennismaking, teamvorming en een vooruitblik: hoe gaat het komend halfjaar eruit zien? Zoals je op de foto ziet zaten we comfortabel op skippyballen en kreeg iedereen een welkomstpakketje.  Als je net zo’n nieuwe groep ontmoet, is het prettig om snel iedereens naam te kennen. Daarom begonnen we met een namenspel. We hebben ook om ons heen gekeken: welke apparaten staan hier in het beweegcentrum & wat kun je ermee? We hebben wat kleine beweegoefeningen gedaan samen, waarbij iedereen op zijn eigen niveau kon meedoen. Dit vind ik heel belangrijk – het was mooi om te zien hoe alle deelnemers met elkaar omgingen. Open, hulpvaardig en prettig. Aan het eind van de dag dacht ik: dat was een succesvolle kennismaking! Ik heb iedereen zien lachen en ontspannen, ondanks dat dit voor de meesten een hele stap is.”

Contact of aanmelden?

Wil je meer informatie over het WerkfitBeweegtraject? Kom erachter wat we voor je kunnen betekenen! Voor meer informatie en aanmelden kun je het beste even contact opnemen met:

Bart Kobessen van Sprong Arbeidsvitaliteit

Email: SprongAV@gmail.com
Telefoon: 06-22520175