WERKFITBEWEEGTRAJECT

Hét beweeg- en vitaliteitsprogramma dat mensen met een arbeidsbeperking of met afstand tot de arbeidsmarkt helpt om de stap naar duurzame inzetbaarheid te verkleinen!

Download de flyer WerkfitBeweegtraject
Meld je nu aan!

Update: we startten eind oktober 2019 met de eerste groep. Ondertussen heeft de evaluatie plaatsgevonden, al dan niet op een andere manier vanwege het coronavirus. We lichten vast een tipje van de sluier: de kandidaten beoordeelden deze pilot gemiddeld met maar liefst een 9,3! We zijn super trots op ze en erg blij met de voortgang gedurende het traject. Zodra het weer kan, overhandigen we ieder van hen persoonlijk een certificaat.

Jobstap, Formupgrade en Sprong Arbeidsvitaliteit slaan de handen ineen in het WerkfitBeweegtraject dat dit najaar van start gaat. Dit programma is ontstaan vanuit de overtuiging dat een beweeg en vitaliteitsprogramma helpt om de slagingskans te vergroten op (re-)integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van sport en bewegen ga je aan de slag met persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Sociale vaardigheden
Beweging
Leefstijl
Persoonlijke begeleiding
Hogere slagingskans op (re-)integratie

VOOR WIE IS HET?

Heb jij een Wajongstatus of val je binnen het Doelgroepenregister? Of zit je misschien  in de WIA / ziektewet? En ben je gemotiveerd om met persoonlijke doelen aan de slag te gaan?

  • Meer zelfvertrouwen en energie;
  • Ervaringen delen en van elkaar leren in groepsverband;
  • (Door)ontwikkeling van sociale vaardigheden en contacten;
  • Oriëntatie en bemiddeling naar een werkervaringsplek;
  • (Arbeids)ritme opbouwen.

Onze arbeidscoach, beweegtrainer én leefstijlcoach begeleiden je hier graag in. 

HOE WERKT HET?

Je herkent jezelf in het profiel hiernaast en meldt je aan. En dan?

  • Je ontvangt een aanmeldbevestiging & gratis drinkfles;
  • In een startgesprek bespreek je jouw doelen en een plan van aanpak;
  • Gedurende 6 maanden ga je op vaste momenten aan de slag. Individueel & in een groep van max. 10 personen.
  • Maandelijks wordt de voortgang geëvalueerd: hoe gaat het?
  • Na 6 maanden ontvang je een WerkfitBeweeg-certificaat.

Zodra je het traject afsluit is duidelijk welk vervolg passend is: zowel op beweegvlak als (re)integratie naar werk.

GESCHIKT VOOR JOUW KANDIDAAT?

Ben jij arbeidsdeskundige bij het UWV of consulent bij een gemeente? Of misschien een moeder, broer of vriend van iemand die verder geholpen is met dit programma? We gaan hierover graag vrijblijvend in gesprek om erachter te komen hoe dit past bij de persoonlijke situatie.

Iedereen die meedoet kan het traject op zijn/haar eigen niveau succesvol afronden: daar zorgen we voor.

LEES DE NIEUWSTE BLOG

Saskia Stoop: “Eind oktober 2019 gingen we van start met de eerste groep deelnemers bij het WerkfitBeweegtraject. We merkten tijdens de kennismaking dat alle deelnemers graag willen, maar het ook bijzonder spannend vinden. Vaak is er bij aanvang de drempel om naar het beweegcentrum te komen en vervolgens de spanning van het sporten in teamverband. De onzekerheid is merkbaar: ‘hoe kijken anderen naar me?’. Over al die drempels stappen we rustig heen, met z’n allen. Het is mooi om te zien dat velen zich nu al zo hebben ontwikkeld. Ze voelen zich thuis in de groep en motiveren elkaar. Ze helpen elkaar als iemand er even doorheen zit.”

 

“Iedereen mag er zijn in dit traject en staat er ook. Ik vind het mooi om bij dit nieuwe initiatief (het is tenslotte nog een pilot) betrokken te zijn!”

 

Contact of aanmelden?

Wil je meer informatie over het WerkfitBeweegtraject? Kom erachter wat we voor je kunnen betekenen! Voor meer informatie en aanmelden kun je het beste even contact opnemen met:

Bart Kobessen van Sprong Arbeidsvitaliteit

Email: SprongAV@gmail.com
Telefoon: 06-22520175