Praktijkverhaal jobcoaching

Jobcoaching met impact

Jobstap verzorgt jobcoaching en re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we al 20 jaar! In ons impactoverzicht maken we ieder jaar zichtbaar welke resultaten we boeken en impact we maken in de samenleving. We doen namelijk veel méér dan jobcoaching. Het impactoverzicht van 2018 ondersteunen we dit jaar met praktijkverhalen, zodat we een inkijkje geven in de dag van een Jobstapper. Deze week gaan we mee op stap met arbeidscoach Mark Grift. Lees je mee?

Over Marks jobcoaching

Mark kan wel grappig uit de hoek kan komen, droge opmerkingen maken. Op de vraag ‘hoe ben jij als coach?’ antwoordt hij: “ik ga met mijn kandidaten om zoals ik met vrienden omga, gewoon open en nuchter. Ik neem zo min mogelijk van ze over en laat ze zoveel mogelijk zelf uitvogelen, samen met hun werkgever. Ik kan wel met oplossingen komen, maar dat heeft totaal geen zin.” We arriveren op locatie.

Verleidelijk lekkere broodjes

De heerlijke geur van verse broodjes dringt onze neus binnen. Het oog wil ook wat en kríjgt ook wat! Pizzabroodjes, saucijzenbroodjes, kaasstengels, donuts, kruimelkoeken en allerhande luxe broodjes. Marks kandidaat heeft er al bijna een werkdag opzitten en is bezig met het schoonmaken van de ovenschalen. Hij reageert vrolijk wanneer hij ons ziet. Het is meteen te merken dat die twee elkaar al jaren kennen en een goede band hebben opgebouwd. Ze hebben om precies te zijn “al 7 jaar een relatie”, grinniken ze.

Eerst ontbijten?

Jobcoaching: full service

Mark en zijn kandidaat kennen elkaar al zeven jaar. Voordat zijn kandidaat op deze werkplek terechtkwam heeft hij ook een poosje zonder Marks hulp werk proberen te vinden. Dat bleek lastiger dan gedacht. Van het UWV kreeg hij wel hulp en tips, maar dat voldeed niet in zijn situatie. Voorheen hielp Mark hem bij het schrijven van zijn sollicitatiebrief. Hij ging ook mee naar speeddates met werkgevers. Alle stappen zetten ze voorheen sámen. Nu werd hij slechts gewezen op het feit dat er weer een speeddate-event was. Dat riep bij hem veel vragen op, zoals: ‘Welke werkgevers zijn daar dan?’, ‘Sluiten die wel aan bij wat ik wil en kan?’. Hij mistte de begeleiding van Mark. Gelukkig zijn ze uiteindelijk tóch weer bij elkaar zijn gekomen en hebben ze samen zijn huidige baan gevonden.

Een duurzame relatie

Al zeven jaar een relatie; zo gaan ze ook met elkaar om. Ze draaien niet om de hete brei heen, maar zeggen waar het op staat. De kandidaat van Mark is nu een paar maanden werkzaam bij de bakker en heeft het erg naar zijn zin. Hij zorgt ervoor dat het kale deeg wordt afgebakken en gedecoreerd, zodat het de winkel in kan. Ook maakt hij alle rekken en schalen schoon voor de volgende dag. Hij begint 4 dagen per week om 05:30 en werkt tot de middag. Het vroege opstaan was hij gelukkig al gewend. Over het algemeen gaat erg goed op deze werkplek, hij heeft het naar zijn zin. Natuurlijk kent hij ook ups en downs. Hij heeft de autismeverwante stoornis PDD-NOS, waardoor hij veel behoefte heeft aan structuur en duidelijkheid. Hoe dit naar voren komt op de werkvloer? En aan bod komt in de coaching? Dat vertellen we volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *